2 generaties
aan ervaring!

In 1968 startte Fernand Camerlynck zijn labo. Drie jaar eerder had hij zijn opvolger in de wieg gelegd. In 1975 verhuisde het labo naar een nieuwbouw in Sint-Denijs-Westrem bij Gent. Het nieuwe labo gold toen als een voorbeeld.
In 1998 wordt de vaandel overgedragen aan zoon Koen die het labo in 2003 verhuist naar Lovendegem.
In de periode van twee generaties is het beroep enorm geëvolueerd. De gecumuleerde ervaring is als fond in een gerijpte fles : de ziel.

2 generaties aan ervaring!

Geschiedenis Tandtechnisch labo Camerlynck

In 1970 was Fernand bij de eerste om frames te vervaardigen. In 1998 ging het labo over naar zijn zoon Koen Camerlynck. Begin 2000 startte het labo met CadCam techniek,  2010 met de eerste iTero mondscanner, een decenium later met de 3D-printtechnologie. Heden introduceert het labo de digitale prothese.

In 2006 start Koen in primeur met ‘zelfsturende teams’, wat later ‘innovatieve werkorganisatie’ gaat heten en actueel ‘het nieuwe werken’. Dit maakt hem tot stichtend lid van het ondertussen gestopte ‘Flanders synergy’. Het actuele project UGent The Forge bewijst andermaal hoe sterk deze cultuur aanwezig is in het bedrijf. Wij zijn Camerlynck, punt uit!

Geschiedenis Tandtechnisch labo Camerlynck

Onze filosofie

Innovatie zonder métier is zielloos.
Métier zonder innovatie is toekomstloos.
Productie zonder respect voor de mens is zinloos.

Met respect voor de mens het métier koesteren in een innovatieve productie zorgt ervoor dat wij voor u klaar staan, vandaag maar ook morgen.

Onze filosofie
Mijlpalen icoontje

Mijlpalen

print lokaal

20 jaar in Lovendegem

Een labo voor 30 techniekers, zo is het labo opgevat geheel volgens zijn tijdsgeest. Niemand kon toen inschatten welke grote impact CadCam technologie zou hebben. Het aanpassen van het labo aan de nieuwe realiteit is de rode draad door die jaren. Het is vandaag niet anders : de gietafdeling van weleer is nu een geklimatiseerde ruimte voor 3D printing.

sofie en ingrid

Sofie en Ingrid, al 25 jaar in ons team

Mensen die een kwart eeuw op hetzelfde bedrijf werken worden zeldzaam.  We zijn als team apetrots ineens twee collega’s in de bloemetjes te mogen zetten.  Sofie en Ingrid kwamen in 1998 ons labo binnen en dragen al vijfentwintig jaar bij aan ons succes. 25 keer dank u!

digitale printer asiga

Het laatste bolwerk

Digitalisatie is de norm in tandtechniek. Ook al drukt u traditioneel af, u ontvangt een digitaal eindproduct. Omdat het product beter is. Vandaag bieden wij u al de digitale prothese van morgen.